Suvi Vehmanen

                                                                   Päivitetty 18.10.2010

Suvi Vehmanen (ent. Vanhanen)
s. 1975 Keravalla

Olen kirjailija, kuvittaja ja freelance-toimittaja.

Koulutukseltani olen biologi (FM, Helsingin yliopisto, valm. v. 2001 pääaineena systemaattis-ekologinen kasvitiede).

Olen suorittanut Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston luovan kirjoittamisen perusopinnot sekä opiskellut journalismia ja journalistiikkaa Oriveden Opistossa vuosina 2001-2002.

Ensimmäinen kirjankuvitustyöni oli akvarellikuvitus Koko perheen sienikirjaan (Minerva 2006). Esikoisteokseni Lapsen oma luontokirja ilmestyi vuonna 2007. Tämän kirjan kuvituksen tein yhdessä satu- ja luontokuvittaja Laila Nevakiven kanssa.

Lapsen oma vesikirja - Veden ihmeet luonnossa (Minerva 2009) kertoo sadun avulla vesiluonnosta lapsille. Kirjassa on kautta teoksen kulkeva juoni, mutta samalla se sisältää runsaasti tietoa vesien eliöistä, niiden elämästä ja veden kiertokulusta luonnossa. Kuvituksen tein yhdessä kuvittaja Laila Nevakiven kanssa.

Olen myös kirjoittanut pienille lapsille tieto- ja satukirjan Miksi leppäkertulla on pilkut? Lapsi kysyy luonnosta (Minerva 2008). Teoksen on kuvittanut Laila Nevakivi.

Tuorein teokseni kertoo Suomen suurpedoista ja muistakin petoeläimistä. Lapsen oma petokirja (Minerva 2010) on seikkailukertomus ja tietokirja, jossa päähenkilöinä esiintyvät sudet ja ahmat, ilvekset ja karhut mutta myös peikot ja metsänhaltijat. Teoksen on kuvittanut Laila Nevakivi.

Kuvitusnäyttelyni Veden viehätys oli esillä Porin kaupunginkirjaston lasten ja nuorten osastolla loppuvuonna 2009. Aiemmin olen pitänyt akvarellikuvitusnäyttelyn Metsistä ja mailta Luontotalo Arkissa vuonna 2007.

Olen kirjoittanut kymmenittäin juttuja lukuisiin eri sanoma- ja aikakauslehtiin. Teen myös lehtikuvituksia.

Kuulun seuraaviin kirjallisuus- ja taideseuroihin: Suomen Nuorisokirjailijat ry., Kirjoittajayhdistys Manuscript -63 ry. ja Kuvittajat ry.


Amarantti         Suvi Vehmanen   P. 041 547 5529          etunimi@amarantti.fi       © Amarantti